Hvordan virker akupunktur?

Akupunkturteori er baseret på strømmen af Qi (ofte oversat som kroppens vitale energi) gennem tolv meridianer eller kanaler. Hver kanal svarer til et andet indre organ, såsom leveren, hjertet, maven eller milten, og forbindes i et netværk, der løber gennem kroppen, og cirkulerer fra en kanal til den næste.  Til sammenligning med en flod, der bliver til åer, vandløb etc. Akupunktur helbreder kroppen ved at stimulerer specifikke punkter på disse kanaler, der kan påvirke biokemiske og fysiologiske forhold i kroppen såvel som stimulere sensoriske receptorer. Disse sensoriske receptorer signalerer derefter nerver til at overføre impulser til hypothalamus/hypofyse-systemet i hjernen, hvor neurotransmitter og endorfiner frigives, hvilket letter smerter, fremmer heling og forbedrer immunfunktionen.  

På denne måde er akupunktur i stand til at tackle specifikke sundhedsmæssige udfordringer og styrke dit generelle helbred og trivsel. 


Akupunktur har vist virkning på følgende:

INFERTILITET // BARNLØSHED

Udfordringer med at opnå naturlig graviditet kan skyldes forskellige årsager – både for kvinden og manden. Kvinder oplever typisk hormonelle problemstillinger, hvorimod mænd ofte har udfordringer med sædkvaliteten.

Kvinder:
– Ufrivillig barnløshed
– Manglende ægløsning
– Uregelmæssig menstruation
– Voldsom menstruationsblødning
– PMS
– PCOS/PCO (Poly Cystisk Ovarie Syndrom)
– Endometriose
Mænd:
– Nedsat sædkvalitet
Sædkvalitet er påvirket af mange faktorer, som livsstil, miljø, varmeudsættelse m.m.

Akupunktur kan også bruges som fysisk og mentalt støtte i forbindelse med fertilitetsforløb som:
– IUI
– IVF
– ICSI

GRAVIDITET

Under en graviditet kan der opstå forskellige problemstillinger, hvor akupunktur har vist sig virkningsfuld:
– Graviditetskvalme og opkast
– Bækken- og lændesmerter
– Bækkenløsning
– Væskeophobning
– Karpaltunnelsyndrom
– Modning til fødsel (fra uge 37+0, hvilket er 3 uger før termin)

Kvinder som får modningsakupunktur, får sjælnere behov for igangsættelse, og nedsætter i mange tilfælde brug af medicin under fødsel og giver en hurtigere fødselsperiode. Det handler kort sagt om, at understøtte kroppens naturlige processer mod fødselstidspunktet. 
Normalt starter man i uge 37+0, hvor man behandler 1-2 gange i ugen, og fra uge 40 gerne 2 gange i ugen. 

SENFØLGER

Akupunktur mod senfølger kan være dét, der skal til for, at du igen kan blive helt frisk. Akupunktur kan for nogle være en yderst effektiv behandlingsform, hvor man oplever store forbedringer efter få behandlinger.

Behandlingen kan hjælpe på følgevirkninger som f.eks.:
– Smags- og lugtesans forstyrrelser
– Hoste
– Åndenød
– Træthed
– Muskel- og ledsmerter
– Lyd- og lysfølsomhed
– Hovedpine
– Svimmelhed

OVERGANGSALDER

Mange kvinder oplever markante symptomer i deres overgangsfase til menopause. Det er en naturlig transformation, hvor hormonerne ændres i en periode. Længden for overgangsalderen variere fra kvinde til kvinde.
Symptomerne på overgangsalder kan være følgende:
– Blødningsforstyrrelser
– Hedeture
– Nattesved
– Søvnbesvær
– Hjertebanken
– Følelsemæssig udsving
– Tørre slimhinder
– Træthed

Jeg har god succes med at behandle symptomerne ved overgangsalder, og jeg ser ofte, at jo tidligere kvinderne kommer, jo bedre resultater.

SØVNPROBLEM

Der er en stor vigtighed for mentalt og fysisk velvære, at kroppen får hvile. Udfordringer med søvnmønsteret kan give milde udslag i starten, men med tiden medføre mere alvorlige problemer. Natten er den tid, hvor kroppen gennemgår en bearbejdelse af dagens indtryk og en form for udrensning af dagens indtag – både fysisk og mentalt.

Akupunktur har vist virkning på:
– Svært ved at falde i søvn
– Urolig søvn
– Nattesved
– Vågner flere gange om natten
– Vågner tidligt, og kan ikke falde i søvn igen

LUFTVEJE // ALLERGIER // ASTMA

Rigtig mange dansker benytter akupunktur til behandling af sæsonallergi, da det virker nedsættende på symptomer som nys, kløe i øjne, snue m.m., og samtidig med virker det styrkende på immunforsvaret. Akupunktur har også virkning på andre former for luftvejsproblemer og astma.

– Allergi (støv, pollen, høfeber, husdyr m.m.)
– Lungeproblemer (bl.a. KOL)
– Astma
– Bronkitis
– Hoste

Bonusinfo om allergi:
🟢Let allergi kan med stor sandsynlighed lindres 100 procent med akupunktur.
🟠Moderat allergi kan lindres med 70 procent, og er ofte nødt til at suppleres med medicin eller kosttilskud.
🔴Svær allergi kan kun sansynligvis kun lindres med max 40 procent og kræver behandling over længere tid. Her opfordre jeg til, at livsstilen ændres markant. 

Læs mere om allergi / høfeber på min blog – klik her for at komme derhen!

SMERTER I MUSKLER OG LED

Smerter kan nedsætte ens livskvalitet betydeligt!
Akupunktur er anerkendt som yderst virkningsfuld i forbindelse med smerter i muskler og led. Dette drejer sig både om nyopståede smerter samt kroniske smerter. Det styrker kroppens egen helingsprocessen

– Akutte og kroniske skader
– Smerter i benene (knæ/hofter/ankel)
– Forstuvning
– Frossen skulder
– Hælspore
– Iskias smerter
– Karpaltunnelsyndrom
– Menstruationssmerter
– Hovedpine/migræne
– Muskelspændinger
– Nakkespændinger
– Piskesmæld
– Rygsmerter
– Tennis/golfalbue
– Kæbesmerter 

MENTALT // DEPRESSION // STRESS // ANGST

Vores livsstil og levemåde i dag udfordre os mentalt på et helt andet niveau end set tidligere. Ord som stress og depression er blevet mere normale, og vi kender alle én, som har være sygmeldt med enten stress, depression eller angst.

STRESS: Kortvarig stress kan være yderst effektivt, men langvarig stress  har vist sig, at øge risikoen for at udvikle alvorlige livsstilssygdomme.
Akupunkturen arbejder både med den mentale og den fysiske del af udfordringen. Men kan se det lidt som om, at kroppen en ballon, som er pustet helt op til bristepunktet. Med akupunkturen vil man stille og rolig slippe noget af det overtryk, og skabe en mere balanceret mængde luft i ballonen (kroppen). Derved ved man opleve at kunne slippe nogle af symptomerne, og genopbygge sin energi og overskud.

Akupunktur har vist virkning på følgende:
– Afhængighed (alkohol, stoffer, sukker etc.)
– Depression
– Eksamensangst
– Indre uro
– Stress
– Angst
– Koncentrationsbesvær
– Søvnproblemer
– Træthed

HOVEDPINE // MIGRÆNE

Det kan nedsætte livskvaliteten en hel del, hvis man døjer med hovedpine/migræne. Hovedpiner og migræner opstår af forskellige årsager, og kan manifestere sig på forskellige måder. Der spørges bl.a. ind til, hvor hovedpinen er placeret (panden, bag øjne, som en hætte, i den ene side etc.). I TCM behandles ud fra symptomerne, som uddybes i en samtale, sammen med puls- og tunge-diagnose. På den måde kan vi komme nærmere på, hvorfor du døjer med hovedpine. 

Akupunktur har vist virkning på:
– Migræne
– Hovedpine

MYGGESTIK (FORBYGGENDE OG AKUT)

I Kina har man gennem mange årtier observeret hvilken effekt forskellige punkter kan have, og derfor har man fundet frem til et punkt, som virker effektivt på insekt- og slangebid. Man har også fundet frem til at disse kan bruges til forebyggelse af myggestik, og samtidig til allerede opståede myggestik.

BLOT ET PAR STIK, OG EN BEDRE SOMMER/FERIE!
Behandling for forebyggelse eller akut, til allerede opståede myggestik, er meget simpel. Det er blot et par stik, og den eneste “bivirkning” er, at nogle oplever, at det kan klø lidt omkring indstiksområdet efter nålen fjernes – lidt som et lille myggestik. Dette er dog kun et positivt tegn på, at nålen har været effektiv.

Din bevidste krop

Kongevej 28, stuen

Indgang i baggården

6400 Sønderborg