Allergier er ikke sjove. De kan være utroligt ubehagelige, gøre det svært at nyde foråret eller sommeraktiviteterne – og kan endda sætte dig i højere risiko for at blive syg. Når høfeber/allergi er på sit højste, kan det slå dig ud hele dagen, og de eneste medikamenter, der ser ud til at hjælpe, sætter dig i en søvnig tilstand. Hvis du er som mange andre allergikere, leder du måske efter en bedre måde at få lindring fra alt det kløe og nysen.

Hvad er allergier?

Allergi opstår, når din krops immunsystem ser et normalt harmløst stof som en trussel og overreagerer på det – ved at fremstille antistoffer. Når du derefter udsættes for allergenet, forårsager din krop betændelse på steder som bihuler, hud og luftveje.

Den værste tid på året for dine allergier afhænger af, hvor du bor, og hvad du er allergisk over for, men mange mennesker oplever forværrede symptomer, når de bruger mere tid udenfor, hvilket typisk er om foråret og sommeren. Du bør også vide, at støvmider er en meget almindelig årsag til indendørs allergi.

Når du udsættes for allergener gentagne gange, ender du med kronisk allergisk betændelse – hvilket ikke er godt for dit langsigtede helbred.

Akupunktur til allergier: hvorfor virker det?

Akupunktur er blevet brugt til succesfuld behandling af et forbløffende antal sundhedsmæssige forhold i cirka 3.000 år – begyndende i det gamle Kina. Det er først for nylig, at moderne forskere er begyndt at forstå nøjagtigt, hvordan det fungerer.

Da vi ved, at akupunktur hjælper med at reducere betændelse i kroppen, og at symptomer på allergiske tilstande som høfeber, astma og eksem alle er relateret til betændelse, er det fornuftigt, at akupunktur hjælper med allergi.

Faktisk antyder forskning, at akupunktur arbejder på celleniveau ved at påvirke kroppens produktion af visse proteiner, der hjælper med at beskytte mod allergisk inflammation.

Beviserne går længere end den videnskabelig forskning. Patienter på min klinik og over hele verden rapporterer konsekvent forbedring af allergisymptomer efter akupunkturbehandlinger.

forår allergi

Akupunktur vs. andre allergibehandlinger

Det er vigtigt at få behandling for allergier, fordi ubehandlede allergier efterlader din krop i en konstant betændelsestilstand og dermed øger din risiko for at blive syg. Når dit immunsystem konstant kæmper med allergener, har det færre ressourcer til at håndtere reelle trusler, såsom sygdomsfremkaldende bakterier.

Så hvordan beslutter du, hvilken behandling eller kombination af behandlinger, der passer til dig?

Den bedste nyhed er, at akupunktur er effektiv alene eller i forbindelse med vestlig medicin. Hvis du tager din allergimedicin regelmæssigt, men ikke oplever den store bedring, som du ønsker, kan du få akupunkturbehandlinger og fortsætte med din nuværende medicinEn fordel ved akupunktur er, at det er en mere naturlig behandling af allergier. Der er ingen vedvarende bivirkninger (såsom døsighed eller tørhed), og det involverer ikke at indføre flere kemikalier i din krop.

Hvad kan du forvente af akupunktur?

Hos Din Bevidste Krop skræddersyer jeg din behandlingsplan til dine individuelle behov. Når jeg først møder dig, forhøre jeg mig så meget som muligt om din situation, dine allergier, aktuelle behandlinger og din helbredshistorie. Derefter arbejder jeg sammen med dig på at oprette en tilpasset behandlingsplan, der mødekommer dine behov.

Akupunktur kan bare være den løsning, du har ledt efter.
Kontakt mig i dag på tlf. 71 78 70 67 eller book tid til behandling via min online booking.